Zuid-Limburg is er voor de wijnliefhebber

Wie denkt dat je de grens over moet voor een goede wijn heeft het mis. Zuid-Limburg lijkt met alle groene heuvels en wijnranken het buitenland zelf. Ontdek, proef en geniet van het bourgondische leven dat Zuid-Limburg te bieden heeft!

 

Als er een plek is in Nederland die voelt als een ware vakantiebestemming, dan is dat Zuid-Limburg. Het is dan ook niet gek dat Zuid-Limburg dé wijnprovincie van Nederland is. Volgens het CBS wordt maar liefst 32 procent van de totale Nederlandse wijndruiven geteeld op deze bodem. Dat wijn uit het Zuid-Limburgse Mergelland en uit Vijlen een beschermde status heeft gekregen, verbaasd ons niks. We snappen dat je dit als wijnliefhebber zelf wil ontdekken en daarom hebben we een leuke lijst met to do’s voor je samengesteld.

 

Ontdek de wijngaarden van Zuid-Limburg

Wanneer je als wijnliefhebber Zuid-Limburg bezoekt, kan een bezoek aan één van de wijngaarden niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan Wijndomein St. Martinus. Dit is dé oudste wijngaard van Nederland en maakte in 1988 de eerste rode wijnen in ons land. Deze duurzame wijngaard is inmiddels tot ver over de grens bekend en wij snappen waarom. Een andere bijzondere wijngaard is Wijngoed Fromberg. Dit is de hoogst gelegen wijngaard van Nederland. In dit familiebedrijf wordt sinds 1994 mooie, kwalitatieve wijnen gemaakt. Tot slot willen we graag Domein Holset uitlichten, ook wel bekend als het Limburgse Champagnehuis. Hier kun je terecht voor de lekkerste mousserende wijnen. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kun je hier terecht voor een rondleiding inclusief proeverij, aanrader!

 

Ga voor de volledige wijn experience

Ontdek je liever verschillende inspirerende wijnlocaties terwijl je geniet van de natuur? Dan zijn de wijnroutes iets voor jou! Tijdens deze route passeer je verschillende wijngaarden met verbluffende uitzichten en leuke weetjes. Zo kom je heerlijk tot rust en sluit je de wandeling af met nieuwe kennis. Vist Zuid-Limburg heeft verschillende routes voor je samengesteld, bekijk ze op de website.

 

Proef de wijnen van Zuid-Limburg

Zet je liever niet te veel stappen om te genieten van de lekkerste wijn? Ook daar hebben wij aan gedacht! Met onderstaande tips kun je heerlijk genieten van de lekkerste Limburgse wijnen.

 

  • Wijnrestaurant Mes Amis: regionale wijnen spelen een grote rol in dit restaurant. Gastvrouw en vinologe Annaline Doelen geeft je een avond om nooit te vergeten.
  • Vinteur: voor degene die liever genieten vanuit huis is de Vinteur de oplossing. Vinteur brengt gastvrijheid op locatie. Zo ontdek je de heerlijkste wijnen, gewoon vanuit je huis.
  • Stadswijnkelder Berns: hier kun je terecht voor de lekkerste en meest bijzondere wijnen en whisky’s. Dit alles ontdek je in hartje Heerlen.

 

Dat je graag het vakantiegevoel mee naar huis neemt hoef je ons niet uit te leggen. Gelukkig kun je tijdens je bezoek aan Zuid-Limburg het vakantiegevoel gewoon met je meenemen in een fles. Zo kun je dit gevoel thuis gewoon nog een keer beleven.

 

Boek jouw verblijf bij De Wijngaard

Don’t drink and drive! Boek tijdens het bezoeken van bovenstaande wijnlocaties een heerlijke overnachting bij De Wijngaard. Bekijk de beschikbaarheid op onze website.