Ontdek de zomer in Limburg

Waarom zou je de lange rijen trotseren op het vliegveld als ons eigen land zoveel moois te bieden heeft. De zomer is ons favoriete seizoen en waar kun je deze beter doorbrengen dan in Limburg! Van leuke activiteiten, barbecues tot heerlijke zwoele zomeravonden buiten. In deze blog nemen we je aan de hand mee om jouw agenda te vullen met de leukste to do’s die Limburg te bieden heeft! 

Limburg is dé plek om te ontsnappen aan de alledaagse sleur. Hoe dieper je de provincie ingaat, hoe minder het als Nederland voelt. Zo is er geen één provincie in Nederland die zoveel heuvelachtige gebieden kent en waar het begrip gezelligheid als geen ander is ingeburgerd. Let wel op dat je de woorden taart en patat niet in de mond neemt maar geniet van de heerlijke vlaai en frieten die Limburg te bieden heeft ;-).

 

Bourgondisch genieten in het mooie zuiden

Dat Limburg hand in hand gaat met het lekkerste eten is niks nieuws. Graag introduceren we de top #3 leukste brunch, lunch en borrel plekken aan je voor. 

De Oude Brouwerij

Wanneer je in Zuid-Limburg bent kun je de typische Limburgse gerechten natuurlijk niet overslaan. Bij De Oude Brouwerij in Mechelen worden de specialiteiten van de Limburgse, Italiaanse en Franse keuken op de beste manier samengevoegd. De gerechten zitten boordevol creatieve ideeën en passie. Daarnaast ben je bij dit restaurant ook direct aan het goede adres voor een stukje geschiedenis. Het restaurant is gehuisvest in een hoeve uit de achttiende eeuw. Je kunt hier terecht voor een heerlijke brunch, lunch of diner. Voorkom teleurstelling en reserveer vooraf via de website van De Oude Brouwerij.

Herberg de Bernardushoeve

Ben je er gezellig met het gezin op uit en heb je zin in een ontspannen middag weg? Dan is Herberg de Bernardushoeve in Ubachsberg dé plek. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Zuid-Limburgse heuvels terwijl de kids aan het spelen zijn in de grote speeltuin. Na een heerlijke lunch kun je genieten van een leuke wandeling of fietstocht in de omgeving. Reserveren is niet nodig (tot 10 personen), er is plek voor iedereen! 

TerWorm Kasteel Zuid-Limburg

Voor een echte vorstelijke experience kun je terecht bij Hotel Kasteel TerWorm. Dit kasteel uit de veertiende eeuw is de perfecte sfeer voor een heerlijk en ontspannen moment met elkaar. Bij dit restaurant kun je culinair genieten maar wel met een thuisgevoel. Geniet van een heerlijke lunch in een van de vijf intieme restaurant salons. Reserveer via de website van Kasteel TerWorm.

 

De leukste steden van Limburg

Dat Limburg vele prachtige natuurgebieden kent hebben we al eerder op genoemd. Ook is de zomer het perfecte seizoen voor een citytrip. Duik het terras op bij een zonnetje. Is het te warm? Dan kent Limburg vele winkels met heerlijke airco ;-). We hebben twee van onze favorieten steden voor je op een rijtje gezet.
 

Ontdek Maastricht 

Wil je Maastricht van top tot teen ontdekken, dan kunnen wij jou op voorhand al zeggen dat je aan één dag niet genoeg hebt. Deze historische stad bruist van gezellige terrassen, hippe hotspots, charmante straatjes, winkels en toffe bezienswaardigheden. We hebben dit laatste voor je op een rijtje gezet:

Vrijthof - Je hebt deze naam vast en zeker al eens voorbij horen komen. Dit plein in de binnenstad van Maastricht is vooral bekend vanwege de vele mooie monumenten en terrassen. 

Sint Janskerk - Wanneer je het Vrijthof bezoekt, kun je dit monumentale kerkgebouw direct mee pakken. Kijk hier van te voren of er nog specifieke activiteiten plaatsvinden in de kerk.

Boekwinkel Dominicanen - Ook als je niet van lezen houdt is deze boekwinkel een bezoek waard. De boekwinkel is gevestigd in de eeuwenoude Dominicanenkerk. Een wandeling door deze kerk is een ervaring op zich. Men noemt dit niet voor niets de mooiste boekhandel van de wereld!

De voormalige stadspoort: Helpoort - Deze poort is gemaakt in april 1229. Dit is de enige overgebleven stadspoort van Maastricht en de oudste stadspoort van Nederland. Voor een bedrag van € 3,- kun je dit bijzondere stukje geschiedenis al bewonderen. 

 

Het mooie Roermond

Hou je van shoppen? Dan is Roermond the place to be! Deze stad heeft naast de historische binnenstad waar je leuke boetiek winkeltjes hebt tot grote winkelketens ook een prachtig shopping center: designer Outlet Roermond. Dit grootste outlet center van de Benelux ligt op steenworp afstand van het centrum. Combineren dus!

Al met al, is er genoeg te doen in het zomerseizoen in Limburg. Heb jij jouw vakantie al gepland? Kijk voor onze beschikbaarheid en locaties hier. Uiteraard staan we bij de receptie ook altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Tot seens, hajje woh!