Ontdek Zuid-Limburg met het gezin

Breng je kinderen mooie en unieke ervaringen binnen de grenzen van ons eigen mooie Nederland. Zuid-Limburg biedt alle ingrediënten voor de gezelligste gezinsvakantie; onderneem leuke activiteiten, ontdek leuke evenementen en mix dat met bourgondisch smullen: een top vakantie it is! 

Dat de kinderen liever niet te lang stil zitten hoef je ons niet te vertellen. Gelukkig biedt Zuid-Limburg genoeg activiteiten om de kids lekker te laten uitrazen zodat ze ‘s avonds heerlijk kunnen slapen bij De Wijngaard. 

Een activiteit terug in de tijd

Zuid-Limburg kent vele plekken met een mooie geschiedenis. Midden in het Zuid-limburgse Landgraaf ligt het 16e eeuwse Slot Schaesberg. Je beleeft hier het spannende Middeleeuwse verleden: leer over de oude ambachten, beklim kasteel toren, speel in de natuurspeeltuin en ontdek dieren op de kinderboerderij. Kortom, een dag vol plezier!

Combineer fun met de natuur

Er is voor een kind niks leukers dan zelf op ontdekkingstocht gaan in de natuur. Tijdens de routes valt er ook van alles te beleven. We hebben onze favoriete routes voor je op een rijtje gezet:

Blote Voetenpark: ja, je beleeft hier zoals de naam al zegt pret op je blote voeten. Trek je schoenen uit en loop door de modder en waterplassen. Voor de echte avonturiers zijn er ook hindernisbanen en andere spannende activiteiten te doen. 

Kids Safari: dit is een ware ontdekkingstocht langs sporen, insecten, fossielen en Kunradersteen. Een leuke activiteit voor kinderen t/m 12 jaar! 

Wandelen & spel, in één: al wandelend door Valkenburg probeer je met hulp van een politiedossier een moord op te lossen. Spannender dan dit wordt het niet, toch? ;-)

De leukste activiteiten binnen

Laat het Nederlandse weer te wensen over? Ook dan biedt Zuid-Limburg genoeg oplossingen! Dit gebied zit vol kidsproof musea en activiteiten waar je beleeft, doet, ervaart en voelt. Welke activiteit kies jij?

Discovery museum

Ontdek hoe de wereld werkt in dit interactieve ontdekmuseum. In dit museum draait alles om aarde, wetenschap, techniek en ontwerp. Het voordeel is dat dit museum leuk is voor jong en oud, van interactieve wetenschap exposities, adembenemende en unieke films, tentoonstellingen tot inspirerende workshops. 

100 jaar oude stoomtrein

De miljoenenlijn is een prachtige spoorlijn dwars door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Stap op Station Simpelveld in de stoomtrein van ruim 100 jaar oud en laat je meevoeren door de betoverende natuur van Zuid-Limburg. 

Steenkolenmijn Valkenburg

Laat je rondleiden door een echte ex-mijnwerker in de Steenkolenmijn Valkenburg. Deze mysterieuze ondergrondse ontdekkingstocht naar het zwarte goud in de enige kolenmijn van Nederland moet je gezien hebben!

Boek jouw overnachting bij De Wijngaard

Ontdek Zuid-Limburg vanuit De Wijngaard. Met ons brede aanbod aan vakantieaccommodaties is er voor ieder wat wils! Bekijk onze beschikbaarheid op de website.