Chateau Presseux

{tot 60 personen}
Sprookjesachtig kasteel met koetshuis en authentieke kapel
  Prijs
Vanaf € 2500,-
Woning printen
Woning doorsturen
  • Omschrijving
  • Foto's
  • Route
  • Omgeving
  • Extra's


Tot 60 personen

Trouwen in een kasteel: Chateau de Presseux met trouwkapel, koetshuis op het landgoed De binnenkant van sprookjeskasteel Chateau de Presseux: ideaal voor bruiloften en trouwfeesten


Nieuw: Beschikbaarheid inzien

De ideale trouwlocatie: kasteel, koetshuis, kapel en prachtig park

De romantische slingerweg voert je naar Chateau de Presseux: een ideale trouwlocatie in de groene gordel van Luik. Vanuit het kasteel kijk je uit op het omliggende park en de bosrand waar af en toe een hert of ree zich laat zien. Het landgoed bestaat uit het eigenlijke kasteel, een koetshuis, het rentmeesterhuis en een echte authentieke kapel.

Trouwen in een sprookjesachtig kasteel

Zodra je het kasteel binnenstapt, word je verwelkomd door de uitbundige kroonluchter. Vanuit de entree stap je de receptieruimte in die sfeer ademt van een sprookjesachtig jachtslot: grote leunstoelen, romantische schilderijen, glas in lood, een open haard en het mooie eikenhout houden de romantische sfeer van het kasteel vast. Grote deuren geven toegang tot de overdekte veranda en het groene park, waar het zomers heerlijk toeven is. Als je in het kasteel de trappen op loopt kom je bij de slaapvertrekken. Elk vertrek heeft een eigen stijl en biedt ruim plaats aan twee en soms drie gasten. Bijna elk vertrek heeft zijn eigen sanitair.

Vanuit het koetshuis verbluffende doorkijk op het kasteellandgoed

Tegenover het chateau ligt het volledig gerenoveerde koetshuis dat als feestlocatie dient en extra vertrekken heeft. In het koetshuis zijn zoveel mogelijk oude elementen bewaard gebleven, om de oorspronkelijke sfeer vast te houden. Zo vind je in een van de twee feestzalen nog de hardstenen drinkbakken van de paarden, en de ruif waar ze het nodige hooi vonden. Op de plek waar vroeger de koets stond zijn achter de originele houten toegangspoort grote glazen deuren geplaatst. Met de houten poort open, heb je zo een verbluffende doorkijk op het landgoed en 's nachts op de sterrenhemel terwijl binnen het feest doorgaat. Op de bovenverdieping vind je de slaapvertrekken met hun eigen sanitair en een loungekamer met televisie.

De trouwkapel van het kasteel

Op een heuveltje net voorbij het koetshuis en het kasteel vind je de kapel die bij het chateau hoort. Het typisch Waalse kerkje kan gebruikt worden voor een huwelijksceremonie of zelf trouwen voor de Nederlandse wet. In de kapel vind je nog de originele kerkbanken. En op de muur zie je de originele schilderingen nog terug.

Voorwaarden voor het gebruik van het kasteel

Chateau de Presseux ligt in een klein rustiek dorpje in de Ardennen. Het is toegestaan hier feesten te organiseren maar wij vragen u wel om de nachtrust van de omwonende te respecteren. Dit betekent ook dat er GEEN vuurwerk afgestoken mag worden en de overlast van de muziek beperkt is tot het tijdstip dat wij samen met u bepalen.
Wanneer u zich niet aan deze voorwaarden houdt, behouden wij ons het recht voor om de borgsom in te houden.

De indeling van Chateau Presseux

De begane grond:
Salon, grote hal met garderobe, 2 salons met gezellige zithoeken, een televisiekamer, een openhaard.
Een professionele keuken voorzien van alle benodigde apparatuur om grotere groepen te faciliteren.


Slaapkamers van het kasteel

- in het Chateau: 7 x 2-persoons slaapkamers.
- In de vleugel:
3 x 2-persoons slaapkamers
2 x 3-persoons slaapkamers
1 x 4-persoons slaapkamer
2 x 5-persoons slaapkamers


Badkamers van het kasteel

- In het Chateau:
5 badkamers met ligbad, toilet en wastafel
- in de vleugel:
2 badkamers met ligbad, toilet en wastafel
3 badkamers met douche, toilet en wastafel

klik HIER voor overzicht van de slaapkamerindeling
klik HIER voor een plattegrond van het kasteel en het koetshuis

De historie van Chateau de Presseux

De dolende ridder van het kasteel

Engelbert van Schleiden was weliswaar een nazaat van een der machtigste geslachten van de Eiffel, hij was ook een buitenbeentje van die toonaangevende adellijke familie. Sterker nog, hij was zo eigenzinnig, dat de Van Schleidens hem uit de dynastie verbannen hadden. En dus restte Engelbert lange tijd slechts het bestaan van een zogeheten dolende ridder. Vrij van zorgen en schatrijk, maar zonder eigenhuis en haard. Tot het jaar 1440. Toen namelijk galoppeerde Engelbert de woeste omgeving binnen van het dal van de Ambleve, middenin het Land van Luik. Getroffen door de verbijsterende schoonheid van dat gebied, hield hij abrupt zijn paard in en besloot ter plekke een einde te maken aan zijn vrije bestaan. Hier wilde hij voor altijd blijven. Hij bouwde er een prachtig kasteel, noemde zijn landgoed Presseux en stichtte er een gezin met dezelfde naam: het uiteindelijke geslacht 'de Presseux'.

Het chateau heeft de tand des tijds goed doorstaan

Verschillende eeuwen, tijdperken, oorlogen en bloeiperiodes gingen daarna voorbij. Chateau de Presseux doorstond ze allemaal. Het landgoed had na Engelbert ook diverse eigenaren, zoals Baron Ferdinand van Macar die een van de oprichters was van de staat België, Graaf le Grelle, Louis Lepage die de fabrieken van Azote stichtte en uiteindelijk diens kleinzoon Stephan Nyst. Presseux werd in zijn rijke historie nu eens aangepast, dan weer uitgebreid of verbouwd en soms herbouwd, zoals direct na de Eerste Wereldoorlog. De Duitse bezetters staken Presseux toen in brand en Graaf le Grelle herstelde in twee jaar tijd de opgelopen schade. De meest recente restauratie vond echter eind jaren '90 plaats, in opdracht van de huidige eigenaren en onder begeleiding van Alex de Jong, die ook monumenten als het kerkje van Wahlwiller en de Grote Kerk in Breda terugbracht in hun oorspronkelijke staat. Kortom, alle bewoners van Presseux waren niet alleen verliefd op hun kasteel en bijgebouwen, ze zorgden er ook heel goed voor. Met als resultaat een landgoed dat de tand des tijds uitzonderlijk goed heeft doorstaan.

Links:
Op zondag 25 december 2011 werd de Kerstspecial van KRO Memories uitgezonden, opgenomen in ons Chateau de Presseux. (Link naar de website van de KRO)

Avonturen van een trouwambtenaar

www.monetmine.nlEen jazz band of jazz DJ op uw bruiloft op Chateau Presseux?U zoekt een uitstekende en betrouwbare DJ? Bij GulpersPRO is uw bruiloft, bedrijfsfeest of zakelijke bijeenkomst in goede handen.Sfeerpianist Ralf Groenveld

Voor een muzikale toevoeging aan uw trouwceremonie, diner of receptie, al dan niet in combinatie met een zeer ervaren zangeres 

 

Chateau Presseux: slechts 2 uur rijden van Utrecht

Deze unieke vakantieaccommodatie ligt op slechts 2 uur rijden vanaf Utrecht! Luik ligt op 15 km en Maastricht en Aken beiden op 40 km afstand.

Omgeving van het kasteel

In de omringende dorpjes zijn gezellige restaurants en eeuwenoude dorpspleintjes. Zo buitenlands en toch zo dicht bij! Ook kunt u steengroeven of het steenmuseum bezoeken en zijn er talrijke en schitterende wandel- en fietsmogelijkheden.

Trouwactiviteiten in de buurt van het Chateau

De woeste omgeving van het dal van de Amblève en de Ourthe (vallée d'Ourthe et Amblève) Aywaille zijn ook nabij en staan garant voor avontuur! U kunt natuurlijk zelf uw plannen maken, maar als u met een grote groep bent, kunt u ook door een outdoor activiteiten organisatie een onvergetelijk verblijf laten organiseren!


Interessante websites:
- Toerisme Provincie Luik/Liége
- Venturix Outdoor Activiteiten

 

 


Draadloos internet

De Wijngaard: verhuur van vakantiebungalows, vakantiehuizen, vakantielandhuizen, vakantievilla's, groepsaccommodatie, groepsverblijven met wifi, draadloos internet

Landelijk gelegen

Het merendeel van onze vakantiehuizen ligt erg landelijk. Omgeven door een prachtige tuin, met diverse zonneterrassen en met een uniek uitzicht. Zo ook dit vakantieverblijf.


Geschikt als trouwlocatie

Trouwen in een romantische omgeving. Een bruiloft met een klein, select gezelschap. Of juist op een unieke locatie waarbij u een fantastisch groot feest kunt geven. En u uw gasten 'die van verder komen' de mogelijkheid biedt om te overnachten. De Wijngaard beschikt over diverse locaties die het mogelijk maken om de mooiste dag van uw leven te verlengen tot het mooiste weekend van uw leven!

Buiten deze trouwlocatie, beschikt de Wijngaard over diverse andere accomomodaties die uitstekend geschikt zijn om een bruiloft of feest te vieren. Mooie landhuizen met ruime woonkamers, uitstekend geoutilleerde keukens (voor uwzelf of de cateraar), diverse terrassen, voldoende parkeergelegenheid. En de gelegenheid om uw gasten een overnachting aan te bieden. 
Informeer naar de mogelijkheden! Wij vertellen u graag meer.

U kunt intussen een kijkje nemen op de volgende website:
Monique Parijs
Trouwexpert Marielle Jongmans


Contact | Algemene Voorwaarden | Linkpartners

©2014 De Wijngaard disclaimer